+385 99 683 0636
info@webeffect.hr

Tko je web dizajner, a tko web programer?

web dizajner i programer

Za izradu i pokretanje web stranice potrebno je odabrati web programera i dizajnera. Ako želite da Vas Vaši potencijalni korisnici shvaćaju ozbiljno takva mora biti i sama web stranica. Je li web programer i dizajner ista osoba ili su to ipak dva različita zanimanja ?

Web dizajner

Web dizajner vizualno prikazuje izgled Vaše buduće web stranice. Prikazuje kako će izgledati naslovna stranica, koje boje će se koristiti te gdje će se nalaziti pojedinačni dijelovi potrebni za funkcioniranje web stranice. Prikazat će Vam kako će izgledati Vaš sadržaj, tekstovi, proizvodi, kontakt informacije…
Web dizajner unaprijed zna što je potrebno Vašoj web stranici. Web dizajneri su kreativne osobe koje će imati nekoliko ideja za samo jednu web stranicu. Proučavaju tipografiju i grafičke aspekte web stranica. Osoba je koja će saslušati Vaše želje i vizualno ih ostvariti.

Web programer

Nakon web dizajnera slijedi web programer koji će vizualno rješenje pretvoriti u stvarnost. Web programer je osoba određenih vještina koji koristiti softverske alate i web jezike kako bi osposobio Vašu web stranicu. Tri glavna jezika koje koriste web programeri za dio stranice koje vide korisnici su JavaScript, CSS i HTML.