+385 99 683 0636
info@webeffect.hr

Što je logotip?

logotip

Kako bismo mogli detaljnije objasniti što je logotip, prvo ćemo Vam ispričati kratku povijest. Naziv logotip potječe od starogrčke riječi logos koja u prijevodu znači riječ ili govor te riječi tupos koja znači znak ili otisak.

Oko 2300. g.pr.n.e za logotipe su se koristili razni pečati i kovanice koji su označavali predmete ili vlasništva. Logotipe u obliku monograma najčešće su koristili ljudi koji su bili nepismeni i pomoću posebnog znaka označavali svoj imetak. I u današnje vrijeme se koriste razni znakovi i simboli po kojima je svako poduzeće prepoznatljivo. Kada ugledate tri crne pruge odmah će te znati da se radi o brendu Adidas. To je pravi primjer kako najobičniji logo može biti svjetski poznat.

Prije svakog pokretanja biznisa morate osmisliti dobar naziv/ime po kojem će Vas kupci pamtiti. Isto tako, uz ime, potreban je i dobar logo. Logotip je znak koji će predstavljati Vaše proizvode i usluge. To može biti i samo naziv Vašeg poslovanja ili neki simbol koji označava taj pojam. Vaš cilj je ostaviti savršen prvi dojam, a tu glavnu ulogu igra sami naziv i dobar logotip. Logotip mora zračiti profesionalnošću kako biste se odmah u startu povezali sa svojim budućim klijentima. Logotip predstavlja funkciju Vaše tvrtke i morate pomno birati kako će sami logotip izgledati. Jedan naizgled običan logotip će odrediti put Vašeg poslovanja jer on priča priču Vašim klijentima.